MERMAID

MERMAID består af en frivillig styregruppe og en advisory committee med det fælles mål at styrke indsatsen mod kræft i underlivet.

Udover styregruppen og advisory har MERMAID Projektet har også tilknyttet Good Will ambassadører.

Til hvert MERMAID Projekt er knyttet en videnskabelig monitoreringsgruppe, The Independent Audit Committee (IAC), et uafhængigt udvalg bestående af højt anerkendte forskere inden for området.

Peter Vagn-Jensen

Æresmedlem og medstifter af MERMAID. Hofjægermester, direktør, godsejer.

”Jeg mistede min hustru og mine børns mor til en gynæ-kologisk kræft. Derfor ønskede jeg at skabe et af verdens største forsknings-projekter inden for dette område”.

Stephan Treschow

Formand for styregruppen og Advisory Committee i MERMAID. Direktør og konsulent.

”Mermaid er et meget vigtig projekt, hvor vores indsats er med til at redde liv og sikre livskvalitet globalt for kvinder og familier”.

Kristian Engsig

Administrerende direktør. Ejer af skandinavisk agenturvirksomhed.

”Mit mål med at hjælpe med udryddelse af kvinders underlivs-cancer går tilbage til den dag, jeg mistede min bedste veninde til netop den sygdom”.

Susanne Krüger Kjær

Professor, overlæge, dr. med.
Forskningsleder af MERMAID projektet. Kræftens Bekæmpelse og H:S Rigshospitalet. Medstifter af MERMAID Projektet

Jørgen Horwitz

Tidligere direktør i Finansrådet og advokat. Er medlem af en række bestyrelser og komiteer i såvel Danmark som udlandet.

“Stifteren af MERMAID Peter Vagn-Jensen står mig meget nær og hans alt for tidlig afdøde hustru, Lone, gjorde ligeledes. Dette, sammenholdt med at alt for mange kvinder rammes af forskellige former for gynækologiske kræftsygdomme, gør, at jeg såvel af personlige som samfundsmæssige grunde meget gerne bidrager til dette meget vigtige arbejde i MERMAID.”

Ole Steen Andersen

Professionelt bestyrelsesmedlem i såvel børsnoterede som private danske og internationale selskaber.

”Det føles meget rigtigt at være med til at give fokus til et meget vigtigt forskningsområde.”

Helle Ulrichsen

Gynækolog, tidligere administrerende direktør for Region Hovedstaden og for H:S, Hovedstadens Sygehusfællesskab. Nu direktør i eget firma.

”Som læge har jeg personligt erfaret, hvor svært det kan være at opdage og behandle kræft i æggestokkene. Derfor er det nødvendigt at der forskes i gynækologiske kræftformer, så vi kan gøre det bedre for fremtidens patienter.”

Birgitte Blix Treschow

Projektkoordinator i MERMAID Projektet. Journalist.

Peter Schmeichel

Goodwill ambassadør for Mermaid

Lis Sørensen

Goodwill Ambassadør for Mermaid

”Jeg er imponeret over Mermaid projektets målrettede forskningsarbejde og banebrydende resultater til gavn for de kommende generationer. Vores børn og børnebørn kommer helt sikkert til at høste af den værdifulde nye viden omkring livmoderhalskræft.”

Stephan N. Treschow

Formand for styregruppen og Advisory Committee i MERMAID. Direktør og konsulent.

”Mermaid er et meget vigtig projekt, hvor vores indsats er med til at redde liv og sikre livskvalitet globalt for kvinder og familier”.

Claus Hommelhoff

Cand. oecon., kunderådgiver. Medejer og medstifter af Formuepleje A/S.

”Jeg mistede min hustru til kræften for nogle år siden. Med mit engagement i Mermaid har jeg muligheden for ikke blot at være en magtesløs bisidder og ikke mindst at være en del af noget, der skaber håb for andre.”

Stine Bosse

Blandt andet bestyrelsesmedlem i Allianz, verdens største forsikringsselskab, TDC og Aker. Formand for BankNordik, Det Kgl Teater og Børnefonden.

”Alt for mange kvinder dør stadig af gynækologiske kræftsygdomme. Mermaid initiativet har vist enestående resultater, og kan være med til fremover at redde mange kvindeliv. Derfor støtter jeg.”

Bente Schmeichel

Vice President, Global i Praesidio Group, Sikkerheds- og efterretningsfirma.

”Jeg blev tilknyttet The Eve Appeal (gynækologisk forskning), da jeg boede i England tilbage i 2005. Senere blev jeg knyttet til MERMAID  Projektet, da jeg blev opmærksom på omfanget af gynækologisk kræft og det kæmpe store og vigtige internationale forskningsprojekt, som Danmark har været en stor medspiller i. Jeg følte det helt naturligt at hjælpe til i en så vigtig sag, kampen for at få disse kræftformer nedbragt betydeligt i fremtiden.”

Dorthe Fink Gundersen

Cand.jur. og selskabsejer.

Jeg mistede min svigerinde til ovariecancer, og som mor til to døtre står det mig nært at støtte op om at forebygge og mindske antallet af gynækologisk kræftramte. Jeg finder det naturligt at bidrage til Mermaid Projektets vigtige forskning og videreføre de positive resultater opnået til dato.

Charlotte Rosendahl Dohm

Statsautoriseret revisor og partner, PwC København

“Gynækologisk kræft er, som en ond slange, der kan komme snigende uden lyd. Det oplevede jeg selv i 2013, hvor jeg fik konstateret livmoderhalskræft. Jeg har været heldig, blev kureret og er evig taknemmelig for den behandling, som jeg fik. I den forbindelse lærte jeg, hvor vigtigt det er, at der fortsat forskes og udvikles behandlingsmetoder, således at flere kan være lige så heldige, som jeg, hvis de rammes af gynækologisk kræft.”

Ian Jacobs

Professor. Fra 2015 Direktør og Universitetsrektor på the University of South Wales , Australien

Tidligere Vice President og Dean of the Faculty of Medical & Human Sciences. Manchester. England

Ranjit Manchanda

Leder af monitoreringsgruppen.
Associate Professor, Consultant Gynaecoligical Oncologist, Barts cancer Institute og Queen Mary University, London

 

Christer Borgfeldt

Lektor og overlæge, Lund Universitet. Specialist i Obstetrik og Gynækologi og Certificeret Sub-specialist i Gynækologisk Onkologi.